Rize Okul Öncesinde Ortalamayı Geçti... - Eğitim Haberleri

4 Kasım 2008 Salı

Rize Okul Öncesinde Ortalamayı Geçti...

Rize, okul öncesi eğitimde Türkiye ortalamasının üzerine çıkarak yüzde 60 oranını yakaladı.

Rize, okul öncesi eğitimde Türkiye ortalamasının üzerine çıkarak yüzde 60 oranını yakaladı. Rize Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik yaptığı açıklamada, il genelinde 4.5-6 yaş grubu olan okul öncesi eğitime devam oranının 5 yıl önce 10.5 olduğunu, bu yıl ise yüzde 60'a yükseldiğini belirtti.

Hedeflerinin okul öncesi eğitim oranını bu yıl yüzde 90'a çıkarmak olduğunu ifade eden Çelik, "Okul öncesi eğitim, çocukların gelişmesi açısından son derece önemli. Anaokulu eğitimi, çocuğun bütün yaşantısı boyunca alacağı başarı ve başarısızlığı etkiliyor. Çünkü çocukların zekâsının yüzde 70'i, 0-6 yaş arasında tamamlanıyor." dedi. Çelik, anaokulu eğitiminde önemli mesafe katettiklerini belirterek şunları söyledi: "Rize, anaokulu eğitiminde okullaşmada Türkiye'de üçüncü sırada yer alıyor. Yapılan bir araştırma, okul öncesi eğitime devam edenlerin iş ve öğrenim hayatında diğerlerine göre yüzde 75 daha başarılı olduğunu ortaya çıkardı. Bu nedenle velilerden okul öncesi eğitime önem vermelerini ve çocuklarını anaokuluna göndermelerini istiyoruz."

Okul öncesi eğitimde velilerden çocuğun yemek masrafı için belirli bir ücret alındığını bildiren Çelik, Rize'de alınan bu ücreti her geçen yıl azaltmaya çalıştıklarını kaydetti. Çelik, maddi durumları iyi olmayan velilerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na müracaat etmeleri durumunda bu ücretin vakıf tarafından karşılandığını ifade etti. Rasim Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı'nın gelecek yıl 30 ilde başlatmayı planladığı okul öncesi eğitimin fiili olarak zorunlu olacağı uygulamada Rize'nin pilot iller arasında bulunacağını vurgulayarak, "Yeni hedefimiz, okul öncesi eğitimde bu yıl yüzde 90 oranını yakalamak."dedi.

Hiç yorum yok: