Erdoğan Türk Rambo'ları İzleyecek... - Eğitim Haberleri

4 Kasım 2008 Salı

Erdoğan Türk Rambo'ları İzleyecek...

Genelkurmay, Başbakan ve kabine üyelerine bugün Eğirdir Komando Okulu'nda brifing verecek. Başbakan, Doğu ve Güneydoğu'da görev yapacak komandoların eğitimini yerinde görecek..

Genelkurmay Başkanlığı, terörle mücadelede kapsamında yürüttüğü iç güvenlik harekâtlarına ilişkin Bakanlar Kurulu'na 27 Ekim Pazartesi günü verdiği brifingin ikincisini bugün Isparta Eğirdir'deki Komando Okulu'nda düzenleyecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Terörle Mücadele Kurulu üyesi 6 bakana teröristlerle mücadele eden askerlerin nasıl eğitildiği anlatılacak. Doğu ve Güneydoğu'da görev yapacak komandoların tanıtılacağı brifing tüm gün sürecek. Komutanların "Amerikalı Rangerlerden daha iyiyiz" dediği komandoların yetiştirilme biçimi şöyle:

* Doğu ve Güneydoğu'da görev yapacak komandolar Isparta Eğirdir'deki Komando Okulu'nda 9-16 hafta arasında eğitim alıyorlar.

* Doğu'nun yapısıyla birebir aynı özelliklere sahip arazilerde hakiki mühimmatlarla en az 10 gün süren tatbikatlar yapılıyor.

* Günde ortalama 5 bin kalori ile beslenen komandolar, dağ başında zor koşullarda, hiçbir yardım almadan tek başlarına 15 gün boyunca yaşayabilecek şekilde eğitiliyor.

* Askerlerin güvenlerini geliştirmek için verilen eğitimlerin arasında dünyada benzeri olmayan 76 metrelik kule ve 127 engel eğitimi de var.

* Her türlü koşula uyum sağlaması istenen askerler yarasa, yılan ve farelerin olduğu karanlık tünellerden geçiriliyor. Askerler 32 kiloluk teçhizatlarla her gün 27 km. intikal yapıyor, dağ tırmanıyor. Haftada en az 3 kez, yine hakiki mühimmatlarla gece harekâtı yapılıyor.

* Asker, teçhizatla, Eğirdir'den Antalya'ya kadar engebeli arazide yürüyor.

* Eğitimi tamamlayanlar, dünyanın hiçbir ordusunda olmayan 67 parkurda sınava giriyor, yapamayan yeni eğitim alıyor.

PROFESYONEL ORDU
Eğirdir'de verilecek brifingde Doğu ve Güneydoğu'da teröristlerle savaşacak timlerin profesyonelleştirme çalışmalarından da bahsedilecek. Geçen yıl alınan kararla Doğu ve Güneydoğu'da, terörle sadece subay ve astsubaylardan oluşan profesyonel komandoların savaşması için TSK bünyesinde yeni bir yapılanmaya gidildi. Altı komando tugayında 2009 Mart'ından sonra da er ve erbaşlar olmayacak. Dağlarda PKK'lıları kovalama işi, kısa süreyle askere giden er ve erbaşlara değil hareket kabiliyeti yüksek 'profesyonellere' devredilecek. Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ Kara Kuvvetleri Komutanı olduğu dönemde Güneydoğu'daki timlerin profesyonelleştirileceği haberini ilk kez Eğirdir'de vermişti.

Hiç yorum yok: