'Koyuncu' Rektöre Yeni Suçlama... - Eğitim Haberleri

13 Kasım 2008 Perşembe

'Koyuncu' Rektöre Yeni Suçlama...

Kampusta kurbanlık koyun otlatan Rektör Prof. Dr. Güner Önce hakkında yeni iddialar gündeme geldi..

Kampusta koyun otlatması ve 75 TL'ye öğrencilere zorunlu sigorta uygulamasıyla dikkatleri üzerine çeken Rektör Prof. Dr. Güner Önce hakkında yeni iddialar gündeme geldi.

BUGÜN'ün gündeme getirdiği Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Önce'nin üniversitede yaptığı usulsüzlüklere yenileri eklendi. 2004 yılına kadar uluslararası dergilerde yayınlanmış hiçbir makalesi bulunmayan rektörün, üniversite lojmanlarını yandaşlarına tahsis ettiği, dekan ve enstitü müdürlerini zorla istifa ettirdiği, öğretim üyelerinin maillerine girdiği ve döner sermayeden yılda 25 bin TL aldığı iddia ediliyor.

CEZALANDIRICI

2004 yılına kadar uluslararası hiçbir yayını olmayan rektör Önce hakkında Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Mısırdalı suç duyurusu yaptı. Önce'nin rektörlük seçimlerinde kendini desteklemeyenlere karşı 'cezalandırma' yoluna gittiğini savunan Mısırdalı, dönem ortasında dersleri elinden alınarak, hiçbir kariyeri olmayan bir öğretim görevlisinin, meslek yüksek okuluna müdür olarak gönderildiğini ve kendisinin onun emrine verildiğini anlattı. Mısırdalı, rektörün Anayasa'ya aykırı davrandığını belirtti.

DEKANDAN REKTÖRE SUÇ DUYURUSU

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yamık, 2007 yılının Mayıs ayında Kütahya Cumhuriyet Başsavclığı'na Rektör Önce hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda yürütmekte olduğu dekanlık görevinden Önce'nin tüm baskılarına rağmen istifa etmediğini ifade eden Yamık, istifa etmediği için üniversite yönetimi tarafından hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Yamık, Önce'nin cezalandırılmasını istedi. 2004 yılına kadar uluslararası hiçbir yayını olmayan rektör Önce'nin üniversitede kadrolaşmak için 2004 ve 2005 yıllarında Atama Yönergesi'ni 5 kez değiştirttiği de öne çıkan iddialar arasında. Bunların yanı sıra Önce'nin üniversite kampusundaki lojmanları kendine yakın isimlere tahsis ettiği ileri sürülüyor. Önce'nin Eğitim Fakültesi'nde PKK yanlısı eylemler yapan bir öğrencinin okuldan uzaklaştırılmasına engel olduğu ileri sürüldü.

Hiç yorum yok: