Karatay'ın Temeli Atıldı... - Eğitim Haberleri

13 Kasım 2008 Perşembe

Karatay'ın Temeli Atıldı...

KTO-Karatay Üniversitesi'nin temeli düzenlenen törenle dualar eşliğinde atıldı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu törende bir konuşma yaptı..

KTO-Karatay Üniversitesi'nin temeli düzenlenen törenle dualar eşliğinde atıldı. Törende konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOOB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, üniversitelerin ülkenin toplumsal gelişim, ilerleme ve kalkınmasının motoru olduğunu ifade etti.

Konya Ticaret Odası (KTO) Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından yapılacak KTO-Karatay Üniversitesi için temel atma töreni düzenlendi. Temel atma töreninde konuşan TOOB Başkanı Hisarcıklıoğlu, lider konumundaki insanları vizyon sahibi olan şehirlerin ileriye gittiğini söyledi. Konyalı iş adamı ve sanayiciler ile yerel yöneticilerin de şehirlerini ileri seviyelere taşıdıklarını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, kentlerin gelişmesinde üniversitelerin önemli görevler üstlendiğini dile getirdi. Üniversitelerin sadece mesleki eğitim veren kurumlar olmadığını kaydeden TOOB Başkanı, "Üniversiteler bir ülkenin entelektüel yapısına, kültürüne, sanatına katkı sağlayan kurumlardır. Ayrıca bilim adamları yetiştiren mekanlardır. Sadece öğretim ile yetinilmemelidir. Üniversiteler ülkenin toplumsal gelişiminin ilerlemesinin kalkınmanın da motorudur." diye konuştu.

Üniversitelerin gücünü özgür ortamdan aldığını bildiren Hisarcıklıoğlu, "Üniversitelerdeki eleştiri ve ifade özgürlüğü topluma da yayılacaktır." dedi.

Türkiye'de eğitime harcanan paranın giderek arttığını anlatan Başkan Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: "Bugün bu millet kıt kaynaklarından döviz ihtiyacının en yüksek olduğu noktada kendi çocuklarına ülkesinin geleceği için yılda 500 milyon dolar kaynak ayarlanmaktadır. İşte bu vakıf üniversitelerini ve diğer üniversite şekillerini de düşünmeliyiz. Her yıl 1 milyon 500 bin genç üniversite sınavına girmektedir. Bunların 200 bini üniversitelerde eğitim görürken diğerleri iş arıyor. Bu genç ve dinamik nüfusu doğru yetiştirirsek o zaman önümüz aydınlık olacaktır. Bu üniversiteden hem Konya faydalanacak hem ülke faydalanacak."

Törende söz alan KTO Başkanı Hüseyin Üzülmez, temeli atılan KTO-Karatay Üniversitesi'nin ülke sanayisindeki ara eleman ihtiyacını gidereceğini belirtti. Üniversitenin 4.70 santimetre tavan yüksekliği ve ferah ortamıyla diğer eğitim kurumlarından ayrıldığını bildiren Üzülmez, Selçuklu eserlerinden motifler içerecek Karatay Üniversitesi'nde yaklaşık 7 bin öğrencinin eğitim alacağını dile getirdi. Karatay Üniversitesi'nin 100 bin metre karelik arsa üzerine kurulacağını aktaran Üzülmez, projenin öğrencilerin her türlü ihtiyacı düşünülerek hazırlandığını vurguladı.

Konya Valisi Osman Aydın da temeli atılan üniversitenin Konya'ya eğitim, kültür, turizm ve ekonomi alanlarında birçok getiri sağlayacağını ifade etti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'te Konya'nın eskiden yüzden fazla medrese ile bir eğitim şehri olduğunu hatırlattı. Konya'yı geçmişi kadar görkemli bir geleceğe hazırladıklarını anlatan Akyürek, bu yatırımlar sayesinde Konya'nın üniversiteler şehri olarak anılmaya başlayacağını anlattı.

Konuşmaların ardından Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday'ın yaptığı duanın ardından protokol üyeleri hep birlikte oluşturulan platformdaki butonlara basarak harç makinelerini çalıştırdı.

Törene Konya Valisi Osman Aydın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, TOOB Başkanı Hisarcıklıoğlu, AK Parti Konya Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Hiç yorum yok: