TÜRKMENİSTAN BAĞIMSIZLIK BAYRAMI EGE ÜNİVERSİTESİ'NDE DE KUTLANDI - Eğitim Haberleri

31 Ekim 2008 Cuma

TÜRKMENİSTAN BAĞIMSIZLIK BAYRAMI EGE ÜNİVERSİTESİ'NDE DE KUTLANDI

İzmir Valiliği ile Ege Üniversitesi (Eü) Sağlık ve Spor Daire Başkanlığı'nın Katkılarıyla Türkmenistan Bağımsızlık Bayramı Kutlandı. İzmir Üniversitelerinde Öğrenim Gören Türkmenistanlı Öğrencilerin Katıldığı, Bağımsızlığın 17. Yıldönümü Kutlama Töreni, Eü Kültür Sanatevi'nde Yapıldı.



İzmir Valiliği ile Ege Üniversitesi (EÜ) Sağlık ve Spor Daire Başkanlığı'nın katkılarıyla Türkmenistan Bağımsızlık Bayramı kutlandı. İzmir üniversitelerinde öğrenim gören Türkmenistanlı öğrencilerin katıldığı, bağımsızlığın 17. yıldönümü kutlama töreni, EÜ Kültür Sanatevi'nde yapıldı.
Törende konuşan Türkmenistan Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Şadurdı Meredov, "Türkmenistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk devletlerden biri kardeş Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bağımsızlık yılları içinde Türk ile Türkmen ilişkilerinin alanı daha da genişlemiştir. Ekonomik ve kültürel ilişkilerle birlikte bağımsızlığın ilk gününden itibaren gelişmeye başlayan eğitim alanındaki ilişkiler yüksek seviyelere ulaşmıştır." dedi. Türkiye'deki üniversitelerden mezun Türkmen gençlerinin, Türkmenistan'ın çeşitli kurum ve kuruluşlarında çalışmakta olduğunu vurgulayan Müşavir Meredov, "Kardeş ülkemizin üniversitelerinden mezun olan gençlerimiz, bizim büyük gururumuzdur." şeklinde konuştu.


EÜ Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Kaymaz ise, "Türkmenistan, zengin bir kültür mirasına sahiptir. İlk tanıyan da Türkiye Cumhuriyeti olmuştur. Sağlam dostluk, kardeşlik ve işbirliği ilişkileri sayesinde Türkmenistan, geçen 17 yılda her alanda hızla gelişmiştir ve gelişmeye devam edecektir." dedi. Türkmenistan Fahri Konsolosu Necdet Müşavir de, "Hepimiz biriz. Bu mutlu günün gururunu ve mutluluğunu sizinle yaşıyorum. Bağımsızlık Bayramı'nızı bütün yüreğimle kutluyorum." dedi.

Törende Türkmenistanlı öğrenciler, hazırladıkları gösterileri sundu. Dövran Mamedov "Bahtlı Olun" adlı şarkıyı seslendirirken Altın Asır dans grubu Cigitler, Atışma ve Bilezik isimli halk oyunlarıyla katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.

Hiç yorum yok: