CEYHAN'DA MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AÇILACAK - Eğitim Haberleri

16 Ekim 2008 Perşembe

CEYHAN'DA MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AÇILACAK

Çukurova Üniversitesi (Çü) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Son Yıllarda Enerji Merkezi Haline Gelerek Çukurova'nın Parlayan Yıldızı Konumundaki Ceyhan İlçesine Mühendislik Fakültesi Kurmak İçin YÖK'e Başvuruda Bulunduklarını Söyledi.



Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, son yıllarda enerji merkezi haline gelerek Çukurova'nın parlayan yıldızı konumundaki Ceyhan ilçesine mühendislik fakültesi kurmak için YÖK'e başvuruda bulunduklarını söyledi.
Akınoğlu, YÖK'ün fakülteye olumlu bakacağını ümit ettiğini belirterek, şimdilik makina, inşaat ve gemi inşaatı olmak üzere ilçede 3 bölümün açılacağını kaydetti.


Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nin 30. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Mithat Özsan amfisinde yapılan programda konuşan Prof. Dr. Akınoğlu, mühendislik ve mimarlık fakültelerinin ülkenin itici gücü olduğunu, sanayicilerle işbirliğinin geliştirilmesiyle işlevlerinin daha da artacağını ifade etti.

Sadece sempozyumlar, toplantılar düzenleyerek sanayicilerle işbirliği yapılamayacağına dikkat çeken Akınoğlu, öğretim üyelerinden, üniversite-sanayi işbirliği ile sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen yüksek lisans veya doktora tez çalışmalarının desteklendiği Santez, programını önemsemelerini istedi.

Bilimsel çalışmaların Santez sayesinde raflardan kurtulduğunu hatırlatan Akınoğlu, geliştirilen projelerin yüzde 75'inin Santez tarafından desteklendiğini kaydetti.

Akınoğlu, akademisyenlerin daha çok eğitim ve araştırma faaliyetlerinde bulunması, sanayicinin yeni gelişimleri yakalayabilmesi için koordinasyonun sağlanması gereğini yineledi.

Konuşmaların ardından fakültenin eski dekanlarına, katkılarından dolayı plaket verildi.

Daha sonra, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tülay Yıldırım, ''Akıllı Sistemlerin Mühendislik ve Mimarlık Uygulamaları'' konulu konferans verdi.

Hiç yorum yok: