Devlet De Vakıf Üniversitesi Kuracak... - Eğitim Haberleri

20 Ağustos 2008 Çarşamba

Devlet De Vakıf Üniversitesi Kuracak...

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türkiye’de bir ilke imza atarak, devletin ilk vakıf üniversitesini kuruyor. Erdoğan’ın talimatlarıyla başlatılan proje bir ilk

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türkiye'de bir ilke imza atarak, devletin ilk vakıf üniversitesini kuruyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla başlatılan proje ile İstanbul Eyüp'te TEM Otoyolu kenarındaki bir arsaya üniversite kampusu inşa edilecek. Diğer devlet üniversitelerinden farklı olarak vakıf üniversitesi statüsündeki eğitim kurumunda, tarih, edebiyat gibi bölümlerdeki öğrencilere asgari memur maaşından düşük olmamak üzere burs verilecek. Öğrenciler, stüdyo tipi dairelerde 5 yıldızlı otel konforundaki yurtlarda kalacak. AKŞAM'a üniversite projesi ve görevdeki 5 yılını değerlendiren Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt'ın açıklamaları şöyle:


BAŞBAKAN TALİMAT VERDİ: Vakıflar Kanunu'nda, 'Genel müdürlük her türlü eğitim kurumunu kurar' diye bir madde var. Çünkü bazı vakıfların vakfiyelerinde okul kurma ile ilgili düzenlemeler var. Bu konuyla ilgili sayın Başbakanımız bize talimat verdi. Biz de çalışmaya başladık. İmar planında bir değişiklikle yerini ayarladık. Kampus yerimiz hazır. Yakında Vakıflar Meclisi'nde konuyu tartışacağız. Görüşüldükten sonra düğmeye basacağız.


TIP FAKÜLTEMİZ HAZIR: İstanbul'da Vakıf Gureba Eğitim Hastanemiz var. O yüzden tıp fakültemiz hazır. Güzel Sanatlar Fakültesi ve ilgili diğer bölümler olacak. Üniversitenin yeri, Eyüp'te TEM yolu üzerinde. Mimarlık, mühendislik gibi bölümleri Güzel Sanatlar Fakültesi içerisinde düşünüyoruz. Çünkü bizden çıkacak mimarlar, eski eser onarımını yapacak. Hem yeni teknolojiyi hem de geleneksel sanatları bilecekler. Elbette tarih, sanat tarihi, edebiyat bölümleri olacak.


BU COĞRAFYADA YETİŞMELİ: Tarih ve edebiyat fakültesinde okuyacak olan öğrencilere çok yüksek burslar vereceğiz. Yüksek puan alan öğrenciler, bizim okulumuzu tercih etsin istiyoruz. Yurtdışından teknoloji alabilirsiniz, mühendis getirebilirsiniz. Ama tarihçi getiremezsiniz, kendiniz yetiştirmelisiniz. En iyi beyinlerin de tarihçi olması lazım. Bu bölümlerde okuyan öğrencilere, asgari bir memurun aldığı maaştan fazla burslar vereceğiz. Çok iyi yurtlarda bunları muhafaza edeceğiz. Her birinin stüdyo dairesi olacak. İçerisinde çalışma odasına kadar, 5 yıldızlı otellerin oda konforunda olacak.

Hiç yorum yok: