Sabancı Ödülü Alan Projeler... - Eğitim Haberleri

5 Haziran 2008 Perşembe

Sabancı Ödülü Alan Projeler...

“Katılımcı Yerel Kalkınmada İyi Örnekler Konferansı’’ kapsamında 131 projeden değerlendirmeye alınan 14 proje arasından seçilen 6 projeye ödül verildi.



Dünya Gazetesi, Friedrich Naumann Vakfı Türkiye Temsilciliği, Ulusal İnovasyon Girişimi, TÜSİAD-Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu ve Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi'nin işbirliği ile Türkiye'nin değişik bölgelerinde yerel kalkınmaya yönelik, katılımcı bir anlayışla sürdürülen çeşitli iyi örnekleri belirleyip, ulusal düzeyde toplanacak bir konferansta sunulmalarını ve kitaplaştırılmalarını sağlamak ve başarılı örnekleri ödüllendirmek amacıyla başlatılan çalışma kapsamında düzenlenen Katılımcı Yerel Kalkınmada İyi Örnekler Ödülleri 23-24 Mayıs 2008 tarihlerinde Ankara'da düzenlenen sunuşların arkasından sahiplerini buldu.

“Katılımcı Yerel Kalkınmada İyi Örnekler Konferansı'' kapsamında ödül için başvuran 131 projeden değerlendirmeye alınan 14 proje arasından seçilen 6 projeye ödül verildi. Sabancı Vakfı stratejik program alanları olarak belirlediği 'Kadın', 'Engelliler' ve 'Gençler' ile ilgili seçilen 3 projeye her biri 10.000 YTL değerinde olan toplam üç ödül verirken, diğer 3 projeye de Friedrich Naumann Vakfı tarafından görüş alışverişinde bulunmak üzere Avrupa Seyahati Ödülü verildi.

Sabancı Vakfı Ödülünü alan Projeler:

Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM'lar) Projesi - GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
ÇEDAM Çocuk Ergen Danışma Dayanışma Merkezi Projesi - Özgürlüğünden Yoksun Gençlerle Dayanışma Derneği (ÖZ-GE DER)
Bedensel Engelliler Ayakkabı İmalatçılığı ve Biçki Dikiş Atölyesi Projesi - Diyarbakır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı
Friedrich Naumann Vakfı Ödülünü alan Projeler:

Ardahan Sosyo-Ekonomik Kalkınma Girişimi
Erbaa Yatırım Odaklı Sürdürülebilir Kalkınma Projesi
Mersin İnovasyon Stratejisi

Hiç yorum yok: