4 Yılda 3 Milyon Okur Yazar... - Eğitim Haberleri

10 Haziran 2008 Salı

4 Yılda 3 Milyon Okur Yazar...

Çelik, "Okuma-Yazma Öğretimi Kampanyası" ile ilgili bir genelge yayımladı. "En büyük okuma yazma öğretimi kampanyası başlatıldı."

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "tüm zamanların en büyük okuma yazma öğretimi kampanyasının başlatıldığını", bu kampanyanın amacının 4 yılda, okuma yazma bilmeyen 4 milyon 848 bin 707 kişinin 3 milyonunu okur-yazar duruma getirmek olduğunu bildirdi.

Çelik, "Okuma-Yazma Öğretimi Kampanyası" ile ilgili bir genelge yayımladı.

Genelgede, kırsal kesimde, büyük şehirlerin varoşlarında yaşayan özellikle kız çocuklarının eğitimine anne ve babalar tarafından yeterince önem verilmediğinin görüldüğünü belirten Çelik, kadınların yetişkin bireyler olarak kendilerini ifade edebilmeleri ve toplumsal ihtiyaçlarını bağımsızca karşılayabilmelerinin, okuma-yazma becerisi kazanmalarıyla mümkün olduğunu kaydetti.

Bakan Çelik, Ulusal Eğitime Destek Kampanyası uygulamalarıyla 2002-2003 öğretim yılından 2007-2008 öğretim yılına kadar bir milyon 643'ü kadın olmak üzere bir milyon 580 bin 595 vatandaşa okuma yazma becerisi kazandırıldığını bildirdi. Türkiye'de halen 4 milyon 96 bin 964'ü kadın olmak üzere toplam 4 milyon 848 bin 707 kişinin okuma yazma bilmediğine işaret eden Çelik, "İnsanımızın eğitim seviyesini ve niteliğini yükseltmek ve emsalleriyle yarışabilir hale getirmek için yaygın eğitim alanında da toplumun her kesiminin ve sivil toplum örgütlerinin desteğini alarak eğitim hizmetlerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak büyük önem taşımaktadır. Bu amaçla, Sayın Başbakanımızın liderliğinde, eşleri Sayın Emine Erdoğan'ın himayelerinde tüm zamanların en büyük 'Okuma Yazma Öğretimi Kampanyası' başlatılıyor" dedi.

Genelgede, kampanyanın amacına uygun ve faal bir şekilde yerine getirilmesinin il valiliklerince sağlanacağını belirten Çelik, kursların köyde yaşayan ve çalışan kesimin boş oldukları zamana denk getirilerek planlanmasını ve böylece devamın sağlanmasını istedi.

Gönüllü kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılması gereğine dikkati çeken Çelik, kayıtların 9 Haziran-5 Eylül 2008 tarihleri arasında yapılacağını bildirdi.

Çelik, emekli sınıf öğretmenleri de dahil görevlendirilecek sınıf öğretmenlerinin norm kadro fazlası ile aylık karşılığı okutması gereken dersleri dolduramayanlardan seçilmesi talimatını verdi.

Genelgede, kursları başarı ile bitirenlere Halk Bankası Genel Müdürlüğü tarafından buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, elektrik süpürgesi, fırın gibi hediyeler verileceği de belirtildi.

Hiç yorum yok: