Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü , Sivil Havacılık sektöründe son yıllarda pilot olmak isteyenlerin sayısının her geçen gün arttığını bildirdi. - Eğitim Haberleri

8 Mayıs 2008 Perşembe

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü , Sivil Havacılık sektöründe son yıllarda pilot olmak isteyenlerin sayısının her geçen gün arttığını bildirdi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türk Sivil Havacılık sektöründe son yıllarda yaşanan hızlı büyümeye paralel olarak, pilot olmak isteyenlerin sayısının her geçen gün arttığını bildirdi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu "pilot teorik" sınavlarına, 2008 yılı Ocak, Mart ve Nisan aylarında toplam 935 kişinin katıldığı belirtildi.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, uçuş okulları sayısındaki artışla birlikte pilotluk sınavlarına giren öğrenci sayısında geçtiğimiz yıllara oranla büyük artış gözlendi, bu yılın ilk dört aylık döneminde sınava katılan adaylardan 475 kişi tüm sınavlarını başarıyla tamamladığı belirtildi.
Yapılan açılamada, uçuş okullarında gerekli teorik eğitimi aldıktan sonra SHGM'nün açmış olduğu sınavlara katılan bir pilot adayının Ticaret Pilot Lisansı için dokuz dersten, Aletli Uçuş Yetkisi için yedi dersten, Havayolu Nakliye Pilotu Lisansı için on dört dersten sınava girmesi gerektiği kaydedildi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü verilerine göre, Nisan ayı itibarıyla Türkiye'deki lisanslı pilot sayısı 6 bin 315 oldu.

Hiç yorum yok: