İÜ Tıp Bilimleri Öğrenci Kongresi... - Eğitim Haberleri

9 Mayıs 2008 Cuma

İÜ Tıp Bilimleri Öğrenci Kongresi...

“İstanbul Tıp Fakültesi Öğrenci Bilimsel Araştırma Kulübü (OBAK) üyeleri dünya sağlığına yön vererek meslektaşlarını 21.Uluslararası Tıp Bilimleri öğrenci kongresinde bir araya getiriyor.”


Dünyada ilk olmasıyla dikkat çeken kongrenin bu yıl 21.si düzenleniyor. ÖBAK İngiltere, Almanya, Hollanda, Rusya, İrlanda, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Sırbistan, Azerbaycan, Romanya, Kazakistan, Pakistan, Filistİn, İran, Bosna Hersek, Sudan, Gürcistan'dan oluşan 17 ülkeden 160, yurt içinden de 112 olmak üzere toplam 272 katılımcıya ev sahipliği yapıyor.

Resmi dili İngilizce olan 21. Uluslararası Tıp Bilimleri Öğrenci Kongresi'ne tıp öğrencileri 48 sözel ve 64 poster sunumuyla katılıyor. Kongre programında koruyucu pediatri, HPV, transplantasyon ve cerrahi konularında İstanbul Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin çeşitli panelleri yanı sıra Yale Üniversitesi'nden Dr. Murat GÜNEL'in beyin cerrahisi konulu bir paneli yer alıyor.

Atölye çalışmaları ve bilimsel aktivitelerin yanı sıra farklı kültürlerden insanların paylaşımlarda bulunacağı kongrede, katılımcılar dünyaca ünlü piyano virtüözü Tuluyhan UĞURLU'nun piyano resitalini dinleme şansı bulacak. İstanbul Üniversitesi Baltalimanı Sosyal Tesislerinde verilen Gala yemeği ile başlayacak kongre ikinci boğazın eşsiz güzelliğinde tekne turu ve akşam yemeği ile renklenecek organizasyon Taksim'deki kapanış partisiyle son bulacak.

Hiç yorum yok: