İşkence yapıldıktan sonra bıçaklanarak ağır şekilde yaralanan, ilköğretim öğrencisi, öldü - Eğitim Haberleri

2 Şubat 2008 Cumartesi

İşkence yapıldıktan sonra bıçaklanarak ağır şekilde yaralanan, ilköğretim öğrencisi, öldü

Adana'da işkence yapıldıktan sonra bıçaklanarak ağır şekilde yaralanan, ilköğretim öğrencisi, 4 gündür tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde öldü.

Alınan bilgiye göre, 27 Ocak Pazar günü Çamlıbel Mahallesi'ndeki evlerinin önünde kaçırıldıktan sonra 28 Ocak Pazartesi günü Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yol kenarında yaralı halde bulunan ilköğretim okulu öğrencisi Bülent Arslan (14), 4 gündür tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Yüreğir Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde hayatını kaybetti.

İşkence yapıldıktan sonra, atardamarı bıçakla kesildiği belirlenen Arslan'ın tedavi gördüğü sırada bir süreliğine kendine gelerek, saldırıyı gerçekleştirenlerin Mehmet Ö. ve Ali Ö. olduğunu söylediği belirtildi.

İsimleri söyledikten sonra ölen Arslan'ın cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri Mehmet Ö. ve kardeşi Ali Ö'yü yakaladı.

Zanlılar, kan örneği almak için Adana Adli Tıp Kurumu Morguna getirildikleri sırada, cenazeyi almak için bekleyen Arslan'ın yakınlarının saldırısına uğradı. Polis ekipleri, Mehmet ve Ali Ö'yü güçlükle bölgeden uzaklaştırdı.

Bülent Arslan'ın babası Abdulaziz Arslan, yaklaşık 6 ay önce bir akrabalarının aracıyla Mehmet Ö'nün yeğenine çarparak ölümüne neden olduğunu belirterek, “Mehmet ve kardeşi bu nedenle bizden intikam almak istemiş olabilirler. Oğlumu daha hayatının baharında bizden koparttılar. Çok başarılı bir çocuktu, 4 dershane ücretsiz kayıt yaptırmak istedi. Ama o üniversitenin yolunu göremedi” dedi.

Arslan'ın cesedi daha sonra Adli Tıp Kurumu Morgundan alınarak, Çamlıbel Mahallesi'ndeki evlerine götürüldü. Cenaze, Buruk Mezarlığında toprağa verildi.

Hiç yorum yok: