Belediyenin Diş Taraması Anaokullarına da Uzandı - Eğitim Haberleri

2 Şubat 2008 Cumartesi

Belediyenin Diş Taraması Anaokullarına da Uzandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2007 Aralık ayında başlattığı ağız ve diş sağlığı eğitimlerini, okulların tatil olmasıyla birlikte İZELMAN anaokullarında ve Mordoğan'da halka yönelik olarak devam ettiriyor. Bu kapsamda İZELMAN'a bağlı Nilüfer Hatun Anaokulu'nda yapılan genel sağlık taraması ve eğitime, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, İZELMAN Genel Müdürü Zeki Babaoğlu ve Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hülya Güven de katıldı.

Uzman doktor ve diş hekimi tarafından genel sağlık ve diş sağlığı kontrolünden geçirilen miniklere, Dr. Kocaoğlu tarafından diş fırçası ve macun verildi. Kocaoğlu, miniklere ağız ve diş sağlığının korunmasına yönelik öğütler verdi. Çizgi film kahramanlarının yer aldığı diş sağlığı eğitim CD'sini de seyreden minikler, eğlenerek öğrenmenin tadına vardı. Daha Kocaoğlu'na, 6 yaş sınıfının el emeği olan ebru tarzında yapılmış bir tablo hediye edildi.

Ağız ve diş sağlığı kampanyasında, 860 okulda toplam 600 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Sağlık taraması yapılan okullarda 2005 ve 2006 yıllarında 130 bin diş macunu ve fırçası dağıtan belediye, İzmir'deki ilköğretim ve liselerde okuyan bütün öğrencilere ulaşmayı hedefliyor. Kampanya kapsamında Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından eğitimden geçirilen "Abla-Ağabey- Kardeş"ler, Eşrefpaşa Hastanesi hemşireleri ve EÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, okullara tek tek giderek öğrencilere ağız ve diş sağlığı eğitimi veriyor. Ardından diş fırçası, diş macunu, broşür ve Nutuk kitabı armağan ediliyor. (Cihan Haber Ajansı)

Hiç yorum yok: