Okula Yetişmeye Çalışırken Canından Oldu - Eğitim Haberleri

23 Şubat 2011 Çarşamba

Okula Yetişmeye Çalışırken Canından Oldu

Okula Yetişmeye Çalışırken Canından Oldu

Okula geç kaldığı için bisikletiyle kapanan bariyerin arasından geçen 10 yaşındaki Selçuk Karakış trenin altında kalarak can verdi

Aydın'ın Nazilli ilçesindeki Merkez Zafer İlköğretim Okulu 4-A sınıfı öğrencisi 10 yaşındaki Karakış, her gün olduğu gibi dün sabah da evlerine 2 kilometre mesafedeki okula gitmek üzere bisikletiyle Yenimahalle'deki evlerinden ayrıldı. Saat 8.20'de, kontrollü hemzemin geçidin yanındaki bisiklet tamircisine uğrayan Karakış, bisikletine bir kilit aldı. Ardından okula geç kaldığı için aceleyle tamirciden çıkan Karakış, tren geldiği için bariyerler inmeye başlamasına rağmen, bir metrelik açık kısımdan karşıya geçmeye çalıştı. Ancak bu sırada makinist Adem Kocakaya yönetimindeki Söke Nazilli seferini yapan trenin altında kaldı. Yaklaşık 60 metre sürüklenen küçük çocuk can verirken, geriye parçalanmış çantasından dışarıya fırlayan kitap, defter ve diğer eşyaları kaldı. İki çocuklarından birini yitiren İbrahim ve Senem Karakış çifti, acı haberi duyunca sinir krizleri geçirdi.

UYARIYI DİNLEMEDİ

Korkunç kazaya tanık olan bisiklet tamircisi Nurettin Deyim ifadesinde, "Bana gelip 2 buçuk liralık bir kilit aldı ve 1 buçuk lirasını ödedi. Kalanı okul dönüşü vereceğini söyledi. Bariyerler kapanmaya başlayınca 'Amca, okula geç kalıyorum, tren gelmeden geçeyim' diyerek, uyarılarıma aldırmadan kapalı bariyerin kenarında bulunan 1 metrelik boşluktan geçti ama trenin altında kaldı" dedi. Selçuk Karakış'ın öğretmenleri ve okul arkadaşları da yasa boğuldu.

Hiç yorum yok: