ÖSYM Çalışanlarının İfadesi Alınacak - Eğitim Haberleri

15 Aralık 2010 Çarşamba

ÖSYM Çalışanlarının İfadesi Alınacak

ÖSYM Çalışanlarının İfadesi Alınacak

Kopya skandalı nedeniyle iptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı yeni bir boyut kazandı. 

KPSS'de kopya soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan tüm ÖSYM çalışanlarının ifadesine başvuracak.

KPSS'de kopya iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında öğrencilerin ardından ÖSYM çalışanlarının tamamı da savcı Şadan Sakınan'ın talimatı ile bugünden itibaren ifade verecek.

Tekrar edilen sınavda tam puan alan 352 kişinin ifadesini alan Sakınan, soruların nasıl sızdırıldığını ortaya çıkarmak için ÖSYM'de çalışan yaklaşık 200 personelin tamamının ifadesinin alınması için Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği'ne önceki gün talimat yolladı. Emniyette ifade verecekler arasında, eski ÖSYM Başkanı Ünal Yarım Ağan'ın istifasının ardından görevden alınan 9 üst düzey yönetici de var. Yöneticiler arasında ÖSYM Genel Sekreteri Mehmet Altunay, Özel Kalem Müdürü Işıl Gürkan Çıngı, Bilgi İşlem Daire Başkanı Mutafa Tütüncü ve Test ve Araştırma Müdürü Haydar Altunay gibi isimlerde bulunuyor.

Kopyacıların kurumdaki bağlantıları

Savcı Sakınan'ın emniyete gönderdiği talimatta ÖSYM'nin temizlik ve güvenlik elemanları dahil tüm çalışanlarının ifadelerinin alınmasını istediği belirtildi.

Öte yandan, polisin ve savcının sınavdan tam puan alan adayların ifadesini almaya devam edecekleri öğrenildi. Tam puan alan adayların ÖSYM'de tanıdıkları olup olmadığı üzerine de yoğunlaşılırken bazı kişilerin bağlantıları olduğu tespit edildiği bildirildi.

Öğrencilerin ardından ÖSYM çalışanlarının da bugünden itibaren emniyette ifadelerinin alınmaya başlanacağı öğrenildi. Alınan bilgiye göre teknik takip sonucunda dört ÖSYM çalışanı ile ilgili yürütülen inceleme ve soruşturma da suç teşkil edecek nitelikte ilişkileri ve bağlantılarının tespit edildiği ve bu bilgilerin de bugün savcıya iletileceği öğrenildi. (Bugün)

Hiç yorum yok: