Elit Okulda Eteğe Yasak! - Eğitim Haberleri

27 Ekim 2010 Çarşamba

Elit Okulda Eteğe Yasak!

Elit Okulda Eteğe Yasak!

Kız öğrencilerin eteklerinin boyları iyice kısalınca...
İngiltere'nin en iyi 50 eğitim kurumu arasında bulunan kız lisesinde öğrencilerin mini etek giymelerine yasak getiriliyor. Okul müdürü, yasağa "etek boylarının kısalığını" gerekçe gösterdi.

Cheshire bölgesindeki Sandbach Lisesi'nde, kız öğrencilerin eteklerinin çok kısa olduğu yönündeki şikâyetler üzerine, gelecek eğitim döneminden itibaren pantolon giyilmesi kuralı getirilecek.

Okulun müdürü, kız öğrencilerin eteklerini yukarı sıvama ve farklı tarzda etekler deneme hevesi yüzünden etek boyunu kısalttıklarını söyledi. Müdür, bu uygulamanın sonradan okul içinde ve kamuda eleştirilere neden olmasının ardından, pantolona geçilmesi kararı aldıklarını belirtti.

Ancak kız okulundaki öğrencilerin aileleri bu karara tepkili. Velilerden bazıları, tüm öğrencilerin istemese bile pantolon giymeye zorlanmasından rahatsız olduklarını belirtirken, diğerleri de kızlarının erkek çocukları gibi giyinmesinden hoşnut olmadıklarını söyledi.

Okul yönetimi, tüm öğrencilerin pantolon giymeyi tercih etmek istemeyeceğini bildiklerini ancak alınan kararın kesin çözüm olduğu görüşünde.

Hiç yorum yok: