Selçuk Üniversitesi'nde Yolsuzluk - Eğitim Haberleri

23 Eylül 2010 Perşembe

Selçuk Üniversitesi'nde Yolsuzluk

Selçuk Üniversitesi'nde Yolsuzluk

Konya merkezli üç ilde eş zamanlı yapılan Meram Tıp Fakültesi'ndeki yolsuzluk operasyonunda akıllara durgunluk veren detaylar ortaya çıktı.

HASTALARA TAKILAN PLATİNLER SANAYİDEKİ TORNACILARA YAPTIRILMIŞ

Konya merkezli üç ilde eş zamanlı yapılan Meram Tıp Fakültesi'ndeki yolsuzluk operasyonunda akıllara durgunluk veren detaylar ortaya çıktı. Hastalara takılan ortopedik platinlerin sanayide yaptırıldığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan ve suç örgütü lideri olduğu ileri sürülen bir profesörün Ege Üniversitesi'nde çalıştığı dönemde de hakkında rüşvet iddiaları gündeme geldiği ancak YÖK'ün izin vermediği iddiası ortaya atıldı.


Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Mali Şube Amirliği ekipleri tarafından Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ihaleye fesat karıştırma ve usulsüzlük iddiaları üzerine başlatılan operasyonda ilginç detaylar ortaya çıktı. Polisin üç aylık çalışmasının ardından Konya, Ankara, İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı yaptığı operasyonla 15 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin ifadelerinden yola çıkan polis, medikal şirketi ile üniversite hastanesinde görev yapan bir profesörün bağlantısı ortaya çıkardı.


Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne medikal malzeme satan şirketin hastanede görevli Prof. Dr. U.Y.'nin olduğu ortaya çıktı. İddiaya göre, ihaleyi kazanan medikal firmasının, medikal malzemeleri sanayi sitelerindeki tornacılara örneklerini vererek fiyatı 10 ile 20 TL arasında bir maliyetle yaptırdığı ileri sürülüyor. Bu parçaların ameliyatla çok sayıda hastaya takıldığı iddia ediliyor. Makine Kimya Enstitüsünün dökümden yapılan platinlerin sağlıksız olduğu yönünde rapor verdiği öğrenildi. Şüphelilerin, polisteki ifadesinin tamamlanmasının ardından yarın ihaleye fesat karıştırmak, haksız kazanç sağlama suçlarından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Öte yandan gözaltına alınan Prof. Dr. U.Y.'nin adının Ege Üniversitesinde görev yaptığı dönemde rüşvet iddialarıyla gündeme geldiği ancak YÖK'ün soruşturmaya izni vermediği ortaya çıkarken, bilişim yoluyla bir başkasına hakaret suçundan hakkında dava açıldığı iddia ediliyor.

Diğer taraftan dün Konya merkezli Ankara, İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı yapılan operasyonda gözaltına alınan 15 kişiden 8'i polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Sorguları süren 7 kişi ise Konya Numune Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere tekrar Emniyet'e götürüldü.

Hiç yorum yok: