Öğretmen Adayları Eylemde... - Eğitim Haberleri

17 Temmuz 2010 Cumartesi

Öğretmen Adayları Eylemde...

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu,AKP İl Başkanlığı önünde bir basın açıklamasıyla protesto eylemi gerçekleştirdi.

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu, ataması yapılmadığı gerekçesiyle intihar ettiği ileri sürülen 15'nci öğretmen için AKP İl Başkanlığı önünde bir basın açıklamasıyla protesto eylemi gerçekleştirdi.
Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu üyesi bir grup, AKP Ankara İl Başkanlığı önünde bir basın açıklaması okudu. Açıklamayı okuyan AYÖP Dönem Sözcüsü Şafak Bay, öğretmen olma isteklerinin karşılanmaması nedeniyle içine sürüklendikleri umutsuzluğun had safhaya ulaştığını ifade ederek, intihar eden arkadaşlarının sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Bay şöyle konuştu: "327 bin öğretmenin ataması yapılmazken, 100 bine yakın taşeron işçi gibi çalıştırılan ücretli öğretmenlik sisteminin asli atama sistemi gibi gösterilmesi eğitimde çığır açmak olarak ifade edilmektedir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 2002 yılında daha Başbakan olmadan o dönemin ataması yapılmayan öğretmenlere ki, bir çoğunun ataması halen yapılmamıştır. Defalarca söz vermiştir. İzmit'te, Samsun'da, İstanbul'da. İktidar oldukları takdirde KPSS diye bir şey olmayacağını defalarca vurgulamıştı." "KPSS VE ÜCRETLİ KÖLELİK KALDIRILSIN"AYÖP Dönem Sözcüsü Bay, Adana'da tarih bölümünü bitirdikten sonra 4 yıldır atanmayı bekleyen, öğretmen Elif İşler'in KPSS sınavının ardından sonucu bile beklemeden sulama kanalına atlayarak intihar ettiğini söyledi. AYÖP Dönem Sözcüsü Bay, "Bu yitirdiğimiz 15. arkadaşımız. Bizler 327 bin kişiyiz. Hepimizi bu sona sürüklemek istiyorlar. AKP'den yaşanan bu ölümlere karşı hesap soruyoruz. Bu intiharların durmasını istiyoruz" diye konuştu. Bay, ataması yapılmayan tüm öğretmenler adına KPSS yerine objektif bir öğretmen atama sisteminin getirilmesini, "taşeron işçilik anlamına gelen" ücretli öğretmenlik sisteminin kaldırılmasını, bütün öğretmenlerin kadrolu ve güvenceli atanmasını istedi.
AYÖP'lü grup, "Kadrolu atama istiyoruz", "Ücretli köle olmayacağız", "AKP'den hesabı öğretmenler soracak" sloganları attılar. Grubun ellerindeki "Ölmek değil, atanmak istiyoruz" ve "KPSS: Kopya Para Seçme Sınavı" dövizleri dikkat çekti.
(ANKA)

Hiç yorum yok: