Öğrencilerden Üst Geçit Eylemi... - Eğitim Haberleri

2 Mart 2010 Salı

Öğrencilerden Üst Geçit Eylemi...

Öğrencilerin kullandığı cadde üzerinde üst geçit yapılmasını isteyen öğrenci ve veliler, Küçükçekmece yolunu trafiğe kapattı.

Altınşehir'de, öğrencilerin okula gitmek için kullandığı İstanbul Caddesi üzerinde üst geçit yapılmasını isteyen öğrenciler ve veliler, Küçükçekmece yolunu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Yaklaşık bir saat boyunca Küçükçekmece ile Kayabaşı arasında işleyen yolu trafiğe kapatan öğrenci ve veliler metrelerce araç kuyruğu oluşmasına neden oldu. Yoldan zorla geçmeye çalışan araçların önüne atlayan eylemciler, "Her gün bu yolda kaza oluyor. Ne trafik ışığı var, ne de üst geçit ölüm tehlikesi ile çocuklarımızı okula götürmek istemiyoruz." diye konuştu.
Altınşehir İlköğretim Okulu'nda eğitim gören öğrenci ve veliler, okula giderken her gün yüzlerce aracın arasından geçmek zorunda kalıyor. Altınşehir meydanında yol düzenlemesi yapan yetkililer trafik ışığı koymayı unutunca araçların hızla ilerlediği yoldan karşı tarafa geçmek çevre sakinleri ve özellikle öğrenciler için kabus oldu. Her gün kazaların yaşandığı yoldan dün iki çocuk annesi bir kadının araç altında kalarak ağır yaralanması çevredekilerin sabrını taşırdı. Bugün öğle saatlerinde öğrencilerle birlikte Altınşehir Meydanı meydana gelen veliler ve çevre sakinleri yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı. "Üst geçit istiyoruz" şeklinde slogan çevre sakinleri ve öğrenciler, "Yol düzenlemesi yapıldıktan sonra yayaların rahat bir şekilde karşıya geçmesi imkansız hale geldi. Trafik ışığı da konulmadı. Hızla geçen araçların arasından geçerek karşı tarafa geçmeye çalışıyoruz. Neredeyse her gün kaza oluyor. " diye konuştu. Bir saati aşan eylemin bitirilmesini ve yolun açılmasını isteyen sürücüler ile tartışan eylemciler, zorla geçmeye çalışan araçların önüne kendilerini atarak yetkililerin gelmelerini istedi. Eylem nedeniyle yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Olay yerine gelen polis ekipleri de eylemci veli ve öğrencileri yolu açmaları konusunda ikna etmeye çalıştı. Takviye kuvvet isteyen polis, ve diğer yetkilileri üst geçidin en kısa sürede yapılacağını anlattı. Yağmurunda yağmaya başlamasıyla birlikte veli ve öğrenciler eylemlerine son vererek araçların geçmesine izin verdi.

Hiç yorum yok: