2 İlde Eğitime Ara Verildi... - Eğitim Haberleri

9 Şubat 2010 Salı

2 İlde Eğitime Ara Verildi...

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde ve Karaman'ın Başyayla ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.
Yıldızeli İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, olumsuz hava koşulları nedeniyle dün akşam saatlerinde ilçe genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verilmesine karar verdi. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararı, akşam saatlerinde belediyeden yapılan anonslarla da velilere ve öğrencilere duyuruldu.

Okulların tatil olduğunu bilmediği için sabah saatlerinde bazı öğrencilerin okula gittiği görüldü. Bu öğrenciler de okul idarecilerince evlerine gönderildi.
Olumsuz hava koşulları nedeniyle Sivas merkeze bağlı Acıpınar ve Doğanca köyleri ile Tahtüt mezraasında da taşımalı eğitimin yapılamadığı belirtildi.KARAMAN
Karaman'ın Başyayla ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi.
Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı 30 köy ile Başyayla ve Sarıveliler ilçesine bağlı 20 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Başyayla ilçesinde İl Hıfzıssıhha Kurulunun kararıyla bugün ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi.
Öte yandan, enerji nakil hatlarındaki arızadan dolayı merkeze bağlı 30 köye elektrik verilemediği ve yetkililerin kötü hava şartlarından dolayı arızalı bölgeye ulaşamadıkları öğrenildi.

Hiç yorum yok: