Üniversite Öğrencisi Kemer Kurbanı... - Eğitim Haberleri

27 Ocak 2009 Salı

Üniversite Öğrencisi Kemer Kurbanı...

Işık Üniversitesi Matematik Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Saruhan Kanbur, spor otomobiliyle Şile yolunda aşırı hız yapınca karşı yönden gelen araçlara çarptı.

Saruhan Kambur kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken gencin babası, "Kemer taktırmayı bir türlü başaramadık. Kemer taksaydı belki kurtulacaktı" diyerek ağladı. Şile'de bulunan Işık Üniversitesi Kampüsü'ndeki yurtta kalan Matematik Mühendisliği Yönetim Bilişim Sistemleri 3. sınıf öğrencisi Saruhan Kanbur, hafta sonunu evde geçirmek için Ataköy'e gitmek üzere saat 16.00 sıralarında yola çıktı. Kanbur, dönem başında aldığı Corvette Camaro marka spor otomobiliyle Şile-Çekmeköy yolunda aşırı hız yapınca bir anda otomobilinin hakimiyetini kaybetti.
AĞIR DARBELER ALDI Hızın da etkisiyle bariyerleri aşarak karşı şeride geçen Kanbur'un otomobili, önce askeri bir araca, ardından bir minibüse çarparak yolun kenarına savruldu. Olay yerine gelen itfaiye ve ambulans ekiplerinin ağır yaralı olarak araçtan çıkardığı genç, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kemer takmadığı için çarpmaların etkisiyle göğsüne aldığı darbelerle ciğerleri parçalanan Kambur önceki gün hayatını kaybetti. ÖLMEDEN 5 DAKİKA ÖNCE Ataköy 5. Kısım Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı öncesi taziyeleri kabul eden baba Hüsamettin Kanbur ile anne Neriman Kanbur'un güçlükle ayakta durdukları görüldü. İki araca çarpmasına rağmen Saruhan'ın vücudunda ciddi bir yara olmadığını söyleyen baba Kanbur, "Kemerini takmadığı için göğsüne aldığı darbelerle ciğerleri parçalanmış. O kadar söylememize rağmen maalesef Saruhan'a kemer taktırmayı başaramadık. Kemer taksaydı belki kurtulacaktı. Ölmeden 5 dakika önce annesiyle konuştu. Eve geliyorum dedi. Annesi de dikkatli kullanmasını söyledi. Yarım saat sonra kaza yaptığı haberini aldık" diye konuştu. Genç matematikçinin cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi. ''Yeni yapılan yol hatalı''Daha önce de aynı okulda okuyan iki gencin Şile yolunda hayatını kaybettiğini belirten baba Hüsamettin Kanbur, "Yol yeni yapılmasına karşın mühendislik hataları var. Saruhan, hızı seviyordu. Otomobili sağlam, yere basan bir otomobildi. Yolda bir tümseğe çarptı ya da bir su birikintisine girdi herhalde" dedi.

Hiç yorum yok: