Okula Kütüphane Kazandırdılar... - Eğitim Haberleri

26 Aralık 2008 Cuma

Okula Kütüphane Kazandırdılar...

Şanlıurfa Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğretmenleri düzenledikleri kampanya ile okula kütüphane kazandırdılar.

Öğretmenlerin düzenledikleri kampanya sayesinde Şanlıurfa Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'na kütüphane yaptırıldı.

Okulda görev yapan 6 öğretmen ve öğrencilerden oluşan araştırma-geliştirme ekibinin çalışmaları sayesinde Eyyubiye Mahallesi'ndeki okulun 2 bin 500 kitaptan oluşan kütüphanesi oldu. Binden fazla öğrenci mevcuduyla bir kasaba kadar nüfusa sahip okulun öğrencileri, yıllık ev ödevlerinin kütüphane veya internet kafelere gidip bütün gününü burada geçirmek zorunda kalmayacak.

Okulun Müdür Yardımcısı Şükrü Damdam, bugüne kadar okulun fiziki şartlarının yetersizliğinden dolayı kütüphane yapılamadığını belirterek, "Öğrencilerimizin verilen ödevlerde zorluk çektiklerini gördük. Yakın bir yerde de kütüphane bulunmamaktaydı. Özellikle eğitim sisteminin değişmesi ve çevrede yeni okulların açılması okulumuzda ki öğrenci sayısının yarı yarıya azalmasına ve okulun fiziki şartlarının daha elverişli hale gelmesini sağladı. Bununla beraber öğrencilerde kitap okuma alışkanı artırmak, araştırma inceleme ödevlerine daha kolay ulaşmak ve en önemlisi çocukları, sokaklardan ve kötü alışkanlıklarından internet kafelerden kurtarmak için okulda idare ve öğretmenlerin katkılarıyla bir kütüphane kuruldu." dedi.

Kütüphanede 2 bin 500 adet kitabın bulunduğunu kaydeden Damdam, aynı anda 30 öğrencinin kütüphane içerisinde ödevlerini hazırlayabilecek kapasiteye sahip olduğunu kaydetti.

Kitapların temini konusunda bilgi veren Damdam, şunları söyledi: "Öğretmen arkadaşlarımızın bir araya gelerek oluşturdukları araştırma ve geliştirme ekibi, öğrencilerle birlikte kamu, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerine giderek talepte bulundu. Bu talep çok olumlu karşılandı. İlgili kurumlar da bu çalışmadan memnun olduklarını belirterek ellerindeki mevcut kitapları okulumuza bağışladılar. Kimi öğrenciler de mail yoluyla birçok sivil toplum kuruluşundan yardım çağrısında bulunup, kuracakları kütüphanelerine yardım edilmesini istedi. İsteklerin çoğu olumlu karşılandı. Bundan sonra da kütüphaneye bilgisayar kampanyası başlatıp, ardından internet kurarak öğrencileri okula çekmeyi planlıyoruz."

Hiç yorum yok: