Kızlar Dilde Erkekler Matematikte... - Eğitim Haberleri

3 Aralık 2008 Çarşamba

Kızlar Dilde Erkekler Matematikte...

Kızlar yabancı dilde, erkekler matematikte daha başarılı. İşte öğrenmenin cinsiyetler üzerindeki farklılığını araştıran bilim adamlarının tespitleri...

Öğrenmenin cinsiyetler üzerindeki farklılığını araştıran bilim adamları, kız öğrencilerin yabancı dil derslerinde daha başarılı olduklarını, matematikte ise erkeklerin gerisinde kaldıklarını tespit etti.

İsveç'te yapılan araştırma, her 10 kız öğrenciden birisinin ortaokulda matematik dersinden başarısız olduğunu ve bu sebeple de lise programlarına giremediğini ortaya koydu. Öğrencilerin bu ülkede lise programına girebilmesi için 'çekirdek dersler' denilen İsveççe, İngilizce ve matematikten geçer not alması gerekiyor. Aynı araştırmaya göre dil derslerinde başarılı olan kızlar, matematikte zorlanıyor. Sklverket (İsveç Okullar Genel Müdürlüğü)'in istatistiki verileri dikkate alındığında ise geçtiğimiz ilkbaharda liseye giremeyen öğrencilerin oranının 11,1 olduğu görülüyor. Bu yıl liseye giremeyen kızların sayısında artış gözlendiği, erkek öğrenci oranının geçen yıla göre aynı kaldığı belirtiliyor. Kız çocuklarının erkeklere nazaran daha erken konuşmaya başladıklarına işaret eden araştırmacılar, yabancı dil eğitiminde de bu yatkınlığın etkili olduğunu düşünüyor.

Hiç yorum yok: