Öğrenciye Plaket Sorun Oldu... - Eğitim Haberleri

23 Ekim 2008 Perşembe

Öğrenciye Plaket Sorun Oldu...

Milli Eğitim Bakanlığı, sınıf ve okullar arası turnuvalarda başarılı olan öğrencilere şilt, plaket yada hediye verilmesi konusunda tereddüde düştü.

Olaya el koyan Başbakanlık Ekonomik ve Mali İşler Başkanlığı Müsteşar Yardımcısı Seyfullah Hacımüftüoğlu, “plaket verilmesin sakınca yoktur” diyerek olaya nokta koydu.
Milli Eğitim Bakanlığı Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanı Gürol Terim, israfı önleme çalışmaları nedeniyle okullarda yapılan spor müsabakalarında öğrencilere plaket, şilt ve hediye verilmesi konusunda tereddütlerin yaşandığını bildirdi. Terim, ilgili Genel Müdürlüklere gönderdiği yazısında, Başbakanlık tarafından alınan karar nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında plaket, şilt ve hediye verilmesi uygulamalarına son verildiğini anımsatarak, söz konusu uygulamanın spor müsabakalarında dereceye giren okul ve öğrenciler için de uygulanıp uygulanılmayacağını konusunda sıkıntıya düşüldüğü ve tereddütlerin oluştuğunu bildirdi.
Konu ile ilgili Başbakanlık Ekonomik ve Mali İşler Başkanlığı Müsteşar Yardımcısı Seyfullah Hacımüftüoğlu ise bir yazı yazarak, Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı tarafından her yıl öğrenciler arasında muhtelif yarışmalar düzenlendiğini, “Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları Arası Öğrenci Faaliyetlerine İlişkin Ödül ve Disiplin Yönergesi”ne göre öğrencilere kupa, şilt, plaket ve hediye verilmesinde sakınca bulunmadığını bildirdi.
Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı ise söz konusu yazıyı ilgili Genel Müdürlüklere göndererek gereğinin yapılmasını istedi.

Hiç yorum yok: