Öğrenci Affı Genel Kurul'da... - Eğitim Haberleri

22 Ekim 2008 Çarşamba

Öğrenci Affı Genel Kurul'da...

Meclis Genel Kurulu’nda öğrenci affıyla ilgili yasa tasarısının görüşmeleri devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, üniversite öğrencilerinin yurt sorununu büyük ölçüde çözdüklerini belirterek yurdu olmayan tek ilin Şırnak olduğunu, burada da yurt yapacaklarını bildirdi.

-Meclis Genel Kurulu'nda öğrenci affıyla ilgili yasa tasarısının görüşmeleri devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, üniversite öğrencilerinin yurt sorununu büyük ölçüde çözdüklerini belirterek yurdu olmayan tek ilin Şırnak olduğunu, burada da yurt yapacaklarını bildirdi.
Meclis Genel Kurulu'nda, Yükseköğretim Kanunu'nda Değişiklik Yapan Kanun tasarısının tümü üzerindeki görüşmeler tamamlanarak maddelerine geçildi. Genel Kurul'da tasarının tümü üzerine CHP grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili Nur Serter öğrenci affının Meclis gündemine sık sık geldiğini belirtirken bunun sevinilecek, gurur duyulacak bir durum olmadığını söyledi. Affın siyasi partiler tarafından siyasi rant için kullanılmaması gerektiğini söyleyen Serter, açılan yeni üniversitelerin affa meşru ortam yarattığını savundu. Türkiye'nin aflar ülkesi olmaması, affın başarısızlığa bir ödül gibi algılanmaması gerektiğini söyleyen Serter, affın başarı için son bir şans olarak görülmesi gerektiğini de kaydetti. DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise anadilde eğitimin toplumsal bir talep olduğunu belirterek “bu Kürt halkının talebidir. Okullarda, İngilizce, Fransızca eğitim veriliyor, Alman okulları bulunuyor ama söz konusu Kürtçe olunca farklılaşıyor. Bölünme paranoyası hastalık gibi ortaya çıkıyor” diye konuştu.

-BAKAN ÇELİK: 238 YURDUN 76'SINI BİZ AÇTIK-

Genel Kurul'da milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise üniversite öğrencilerinin yurt sorununu büyük ölçüde çözdüklerini kaydederek 238 öğrenci yurdundan 76'sının iktidarları döneminde açıldığını söyledi. Türkiye kadar öğrencilerine ucuz yurt temin eden başka ülke olmadığını savunan Bakan Çelik, yurdu bulunmayan tek ilin ise Şırnak olduğunu, burada da yurt yapılmasını yatırım programına aldıklarını bildirdi.

Hiç yorum yok: