15 Yıl Sonra Hatırladılar... - Eğitim Haberleri

22 Eylül 2008 Pazartesi

15 Yıl Sonra Hatırladılar...

Şehit öğretmenin ailesi 15 yıl sonra hatırlandı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, eşi 15 yıl önce şehit olan öğretmeni ziyaret etti.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, eşi 15 yıl önce şehit olan öğretmeni ziyaret etti. Öğretmen Birgün Şenoğlu'nun eşi Zeki Şenoğlu, 1993 yılında Urfa Birecik Öğretmenevi'nin bombalanması sonucu şehit düşmüştü.

Kapılarını 15 yıldır hiçbir yetkilinin çalmadığını anlatan Şenoğlu, yıllar içinde çok zorluk çektiğini, üniversiteye giden çocukları için burs bile bulamadığını söyledi. Kamil Aydoğan ise geç de olsa devlet adına şehitlerin kapısını çalmayı görev bildiklerini ifade etti. 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne kadar şehit, gazi, yaşlı ve bakıma muhtaç öğretmenleri il genelinde ziyaret edeceklerini vurgulayan Aydoğan, şehit öğretmen Şenoğlu'nun mimarlıkta okuyan oğluna burs vereceklerini kaydetti. Aydoğan, bundan sonra da benzer şartlardaki öğretmen ailelerine desteklerini sürdüreceklerine dikkat çekti. Zeki Şenoğlu, 1993'te Birecik Lisesi'nde görevini tamamlayarak İzmir'in Menemen ilçesine tayin edildiği günlerde yerine gelecek öğretmeni beklerken Birecik Öğretmenevi'nin teröristler tarafından bombalanması sırasında hayatını kaybetmişti.

Hiç yorum yok: