Matematik Dehaları Türkiyede... - Eğitim Haberleri

7 Ağustos 2008 Perşembe

Matematik Dehaları Türkiyede...

Hacettepe ve ABD'den Louisiana Üniversitelerinin ortaklaşa düzenleyeceği konferans, matematiğin dünyaca ünlü dehalarını Türikye'de buluşturacak.

18-22 Ağustos tarihleri arasında yapılacak konferansa aralarında Rus asıllı matematikçi Prof. Efim Zelmanov'un da bulunduğu 30 ülkeden 160 matematikçi son bilimsel çalışmalarını Türk araştırmacılarla paylaşacak.


Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Tercan, sayı sistemlerinde yapı, bağıntı ve denklemler üzerinde çalışmaların yapıldığı cebirin, Orta Doğu'da bin yılı aşkın temellere sahip olduğunu söyledi. Bu bölgede cebir üzerinde araştırmaların son 40 yıldır yeniden canlanmaya başladığını ifade eden Tercan, konferansın da bu canlanmayı desteklemek amacıyla düzenlendiğini bildirdi.


HÜ'nün 18-22 Ağustos 2008 tarihleri arasında ''Uluslararası Halka ve Modül Teori Konferansı''nı Louisiana Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gary Birkenmeier ile birlikte düzenlediğini anlatan Tercan, konferansta 30'u aşkın ülkeden 160'nın üzerindeki cebir araştırmacısının bir araya geleceğini bildirdi.

Hiç yorum yok: