ÜAK, YÖK'le Arayı Düzeltiyor... - Eğitim Haberleri

3 Temmuz 2008 Perşembe

ÜAK, YÖK'le Arayı Düzeltiyor...

Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'yla hiç bir zaman problemlerinin olmadığını söyledi.

Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'yla hiç bir zaman problemlerinin olmadığını söyledi.

AÜ Manavgat Meslek Yüksekokulu(MYO)'na yapılacak yurdun protokol sözleşmesi için ilçeye gelen Akaydın, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Bazı basın yayın organlarında 'ÜAK ile YÖK'ün arası düzeliyor' şeklinde çıkan haberleri değerlendiren Akaydın, geçmişte de YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'la aralarının iyi olduğunu anlattı. Akaydın, YÖK Başkanı 'Özcan'la aralarının nasıl olduğu'na dair sorulan bir soruya, "YÖK'le geçmişte de bir sorunumuz yoktu. Sadece bazı konularda görüşlerimizi açıkladık. Geçmişte üzerimize düşen görevi yaptık. Umarım böyle bir görev yeniden düşmez." şeklinde cevap verdi.

Ergenekon operasyonları kapsamında yapılan gözaltılar hakkında da değerlendirme yapması istenen Akaydın, "Endişe verici bir ülke gündemi var. Ergenekon gözaltılarıyla ilgili iddianameler açıklanıncaya kadar konuşmayacağım. Türkiye böyle bir gündemi hak etmiyor." demekle yetindi. Görev süresinin 1 ay sonra dolacağını hatırlatan Akaydın, "Yeniden rektör olabilir miyim? Bilmiyorum? Bu ziyaretlerim belki bir veda ziyareti." dedi.

Hiç yorum yok: