En Çok Yayın Ankara'dan... - Eğitim Haberleri

11 Haziran 2008 Çarşamba

En Çok Yayın Ankara'dan...

ULAKBİM hazırladığı 'Türkiye'nin Bilimsel Yayın Haritası' adlı çalışmada, Türkiye'nin en çok yayın yapılan ili 61 bin 458 yayın ve yüzde 34,3'lük katkı oranı ile Ankara oldu.

TÜBİTAK Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi'nin (ULAKBİM) hazırladığı 'Türkiye'nin Bilimsel Yayın Haritası' adlı çalışmada, Türkiye'nin en çok yayın yapılan ili 61 bin 458 yayın ve yüzde 34,3'lük katkı oranı ile Ankara oldu.

Başkenti 40 bin 6 yayın ile İstanbul izledi. Üçüncü sırada ise 12 bin 772 yayın ile İzmir yer aldı. Çalışmada, üniversitelerin yayınların toplamında yüzde 92'lik bir paya sahip olduğu tespit edildi. Türkiye toplamında yüzde 33,13'lük oranla en çok paya sahip ilk beş üniversite Hacettepe, İstanbul ve Ankara üniversiteleri ile ODTÜ ve İTÜ oldu.

TÜBİTAK'ın Thomson Institute of Scientific Information tarafından sağlanan verilere dayanarak hazırladığı çalışmada, 1981-2006 dönemi Türkiye adresli yayın toplamına katkıda bulunan ilk 17 ile ait yayın sayısı ve katkı oranları yer aldı. Listenin dördüncü sırasında yer alan Erzurum yüzde 2,40'lık katkı oranı ile İzmir'in üçte birine ulaşabildi. Böylece ilk üç şehir ile sonrakiler arasındaki fark açık şekilde ortaya kondu. Diğer yandan bir başka çalışmanın sonuçlarına göre Ankara'da üniversiteler ve sağlık kurumları dışında yayın yapan kamu ve özel kuruluşların başında, yüzde 5'lik pay ile TÜBİTAK yer aldı.

Hiç yorum yok: