Bakan Çelik Çöp Topladı... - Eğitim Haberleri

4 Haziran 2008 Çarşamba

Bakan Çelik Çöp Topladı...

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van Akdamar Adası’nda öğrencilerle birlikte çöp topladı.

Onur Demir bildiriyor- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van Akdamar Adası'nda öğrencilerle birlikte çöp topladı.
MEB ve Deniz Temiz Derneği'nin işbirliğiyle başlatılan 'Temiz Sular Temiz Türkiye' kampanyası çerçevesinde 20 milyon öğrenci ve gönüllü aile deniz, göl, nehir ve dere gibi su havzalarında temizlik yaptı. Etkinliğe ilköğretim 1 ve 2'nci sınıflar dışındaki tüm ilk ve ortaöğretim öğrencileri katıldı. Deniz, göl veya ırmak olmayan yerlerdeyse temizlik çalışmaları piknik alanlarında yapıldı. Akdamar Adası'ndaki törende konuşan Bakan Çelik, “Tüm zamanların en büyük çevre etkinliği. Bu hareket şov değildir. Bir günlük bir etkinlik değil. Bu projeyi yaşam biçimi haline getirmeliyiz" dedi.
Çelik, “Geleceğimizi kirletenlere dur dememiz gerekiyor. Evimizi kirletenlere dur dememiz gerekiyor. Zengin insanlar organik sebze yemeye başladı. Önce dünyayı kendimize zehir ettik, çevreyi suyu kirlettik, sebze meyveleri kirlettik. Şimdi organik sebze deyip ağlıyoruz. Madem bundan rahatsızız rahatsız olunan bu konuda 'artık yeter' diyeceğiz” diye konuştu.
Çelik, temizlik kampanyasını eleştirerek "kene" uyarısında bulunan Eğitim-Sen'e de "Olaya ideolojik yaklaşan bazıları bu projeyi 'mıntıka temizliği' diye niteliyor. Biz buna sadece güler geçeriz” diye yanıt verdi.
Türkiye'de bir çevre bilinci oluşturulamadığını söyleyen Çelik, şunları söyledi:
“Türkiye ayağa kalksın dedik. 20 milyon insan hareket halinde sadece sözle değil eylemle kazandırılmaya çalışılıyor. Gittikçe yeşili azalan kuraklaşmaya giden, kuşların çekildiği temiz suların azaldığı bir ülkede yaşıyoruz. Suların kirli olduğu, tırlar dolusu paranız olsa malınız olsa ne ifade eder. Ormanlarında sincapların derelerinde çağıl çağıl suların aktığı bir ülke istiyoruz.”
Çelik konuşmasının ardından öğrencilerle birlikte çöp topladı.

Hiç yorum yok: