TÜRKSOY Ankara'da Toplanıyor... - Eğitim Haberleri

26 Mayıs 2008 Pazartesi

TÜRKSOY Ankara'da Toplanıyor...

Türk dili konuşan ülkelerin Kültür Bakanlarını bir araya getiren, “TÜRKSOY 24. Dönem Daimi Konsey Toplantısı” yarın başlıyor.


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay başkanlığındaki konsey toplantısına, Azerbaycan, Kazakistan, Başkurdistan, Gagavuz Yeri, Türkmenistan ve K.K.T.C'nin Kültür Bakanları katılacak. Konsey toplantı programı yarın saat 09.15'de Türk dili konuşan ülkeler Kültür Bakanları ve heyetlerinin Anıtkabir'i ziyaretiyle başlayacak. Bakanlar ve heyetleri ardından TÜRKSOY'un hizmet binasına geçerek, Aydın-Kuşadası 9. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması tablolarından oluşan sergi açılışına katılacak. Serginin izlemesinden sonra, “24. Dönem Daimi Konsey Toplantısı”nın açılış töreni gerçekleştirilecek. Törenin ardından TBMM Başkanı Köksal Toptan, heyet başkanlarını kabul edecek. 14.30-19.00 saatleri arasında da “24. Dönem Daimi Konsey Toplantısı”nın birinci ve ikinci oturumları yapılacak.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise konuk bakanları ve heyet başkanları ile 28 Mayıs saat 09.30'da makamında ağırlayacak. Toplantının ikinci gününde, Kaşgarlı Mahmut'un doğumunun 1000. yılı nedeniyle Hacettepe Üniversitesi'nde özel bir program düzenlenecek, sonrasında “24. Dönem Daimi Konsey Toplantısı”nın kapanış oturumları yapılacak.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Kültür Bakanlarını ve heyet başkanlarını aynı gün saat 15.00'de kabul edecek.

Hiç yorum yok: