Sivas İl Halk Kütüphanesi Kapatıldı... - Eğitim Haberleri

20 Mayıs 2008 Salı

Sivas İl Halk Kütüphanesi Kapatıldı...

Sivas Kent Meydanı Projesi kapsamında uzun süredir taşınması gündemde olan İl Halk Kütüphanesi kapatıldı.

Sivas Kent Meydanı Projesi kapsamında uzun süredir taşınması gündemde olan İl Halk Kütüphanesi kapatıldı. Taşınma zamanlamasının eğitim öğretimin devam ettiği ve sınavların olduğu bir zamana denk gelmesi tepkilere neden oldu.

Kent Meydanı Projesi kapsamında kaldırılarak yerine katlı otopark yapılması düşünülen İl Halk Kütüphanesi tartışması yeniden başladı. Sivas Belediyesi'nin kent meydanını düzenleme çalışmalarına başlaması üzerine kütüphanenin de bir an önce taşınmasına karar verildi. Ancak, kütüphanenin geçici olarak hizmet vereceği Behrampaşa İlköğretim Okulu'nun bahçesinde bulunan eski öğretmenevi binasının hazır olmaması nedeniyle taşınma işi bugüne kaldı. Daha önce belediye tarafından boya işlemleri ve küçük tamiratları yapılan eski öğretmenevinde tespit edilen eksikler nedeniyle yeniden onarım ihalesi yapılmıştı.

İhale kapsamında geçici kütüphanenin tabanları laminant parke ile döşenirken, giriş ve tuvaletlere ise fayans döşeniyor. Çalışmaların bir kaç gün içerisinde tamamlanması bekleniyor. Aylardır yıkılıp yıkılmayacağı tartışma konusu olan İl Halk Kütüphanesi ise dünden itibaren kullanıma kapatıldı. Kütüphanenin camına Turizm Bakanlığı'nın onay yazısı asılarak 20 Mayıs'tan itibaren kütüphanenin okuyucuya kapatıldığı ilan yazısı yer aldı. Ders çalışmak için kütüphaneye gelen öğrenciler ise kilitli kapıyla karşılaşırken, eğitim öğretimin devam ettiği ve yoğun sınav trafiği döneminde kapatılan kütüphane öğrencilerin tepkisine neden oldu. Yaklaşık 45 bin kitabın bulunduğu İl Halk Kütüphanesi'nin taşınmasının ardından kütüphane binası belediye ekipleri tarafından yıkılacak.

Hiç yorum yok: