Sivas merkeze bağlı Mescitli Köyü'nde oturan ilköğretim okulu 8'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Şeyma Duman'ı kene ısırdı. - Eğitim Haberleri

16 Nisan 2008 Çarşamba

Sivas merkeze bağlı Mescitli Köyü'nde oturan ilköğretim okulu 8'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Şeyma Duman'ı kene ısırdı.

Sivas merkeze bağlı Mescitli Köyü'nde oturan ilköğretim okulu 8'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Şeyma Duman'ı kene ısırdı. Okul arkadaşları tarafından farkedilen Şeyma'nın başındaki kene, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde operasyonla çıkartıldı.

Olay Mescitli Köyü'nde bu sabah meydanha geldi. Şeyma Duman, sabah okula gelerek derse girmek için sıraya girdi. Bu sırada yanında bulunan arkadaşları, Şeyma'nın kulağının arkasında bir siyahlık gördü. Baktıklarında bunun kene olduğunu fark eden öğrenciler durumu hemen öğretmenlerine bildirdi. Öğretmenleri tarafından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne getirilen Şeyma Duman'ın başına giren kene doktorlar tarafından operasyonla çıkartıldı. Kan örnekleri alınarak tahlil yapılan Şeyma Duman, köyüne gönderildi. Duman'ın daha sonra hastaneye gelerek tekrar kontrolden geçirileceği öğrenildi.

Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırıklarıda artış olduğunu belirten doktorlar halkı keneleri kendi kendilerine çıkarma girişiminde bulunmamaları ve en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri konusunda uyardı. Önceki yıllarda çok sayıda ölüme yol açan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına neden olan kene ısırıklarında hastalar zamanında ve doğru müdahale yapıldığında, virüs bulaşmıyor. Kene ısırıkları havaların sıcak seyrettiği nisan ve akim ayları arasında özellikle kırsal kesimlerde sıkça görülüyo

Hiç yorum yok: