Uşak Bahçeşehir Koleji’nde, Sivil Savunma Müdürlüğü, 112 Hızır Acil Servisi ve itfaiye ekiplerinin katılımıyla deprem ve yangın tatbikatı düzenlendi.. - Eğitim Haberleri

21 Mart 2008 Cuma

Uşak Bahçeşehir Koleji’nde, Sivil Savunma Müdürlüğü, 112 Hızır Acil Servisi ve itfaiye ekiplerinin katılımıyla deprem ve yangın tatbikatı düzenlendi..

Tatbikatı, Bölme İlköğretim Okulu öğrencileri de izledi. Sivil Savunma ekipleri, deprem veya yangında yapılacakları uygulamalı olarak öğrencilere gösterdiler. Okulda bu iki felakete karşı kurgulanan senaryo önce Sivil Savunma ekiplerinin siren sesleriyle başladı. Okulun alt katlarının tahrip olduğu şeklinde hazırlanan senaryoda öğrenciler, iki dakika içinde okul binasını boşaltılar. Senaryo gereği üst katlarda mahsur kalan öğrenciler, Sivil Savunma ekipleri tarafından halat ve sedyelerle kurtarıldı. Deprem nedeniyle çıkan yangın da itfaiye ekiplerince söndürüldü. Tatbikatta ayrıca, Afyonkarahisar Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma ekipleri de nükleer gaz tehlikesine karşı özel kıyafetler giyerek temsili gaz kontrolü yaptı.

Hiç yorum yok: