Yapılan bir araştırmada 2008 ÖSS'de Türkiye genelinde 41 lise sıfır çekmişti. Bunun üzerine harekete geçen Bakanlık lise müdürlerine inceleme başlattı.
2008 ÖSS'de, 28 ildeki 41 lise, 4 yıllık okullara hiçbir öğrenci sokamadı. Milli Eğitim de liselerin yöneticilerini soruşturmak için komisyon kurdu.. Son ÖSS'de dört yıllık eğitim sonunda 41 lisenin 2008'de bir tek öğrenciyi bile üniversiteye sokamadığı ortaya çıktı. ÖSYM tarafından açıklanan istatistiklere göre, aralarında İstanbul, Ankara, Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Mersin gibi illerinin de bulunduğu 28 ilde yer alan 41 lise, üniversitelere tek öğrenci gönderemedi. Milli Eğitim Bakanlığı da, 'sıfırcı' okulların yöneticilerini soruşturmak üzere komisyon oluşturdu. Ayrıca yöneticilerin atamaları gözaltına alınacak. Bir bakanlık yetkilisi, ÖSS sisteminin okul müfredatından çok farklı olduğunu belirterek, "Sistemin değiştirilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Öğrencinin başarısını kontrol etme uygulaması başlattık. Başarısız liselerin sınavlara iyi hazırlanmaları için özel eğitim paketleri hazırladık" dedi. 'ÖSS DOĞRU KRİTER DEĞİL' Eski Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan ise, ÖSS sonuçlarına göre Türkiye'deki liselerin ne kadar başarılı olduğunu söylemenin zor olduğuna işaret ederek şöyle dedi: "Üzerinde düşünülmesi gereken Ağırlıklı Orta Öğretim Başarı Puanı uygulamasıdır. Bu uygulamaya göre, hiçbir mantığa uymayacak şekilde başarılı öğrencilere daha fazla puan veriliyor. Dolayısıyla başarılı öğrenciler belli okullarda yığılıyor. Başarısı düşük olan öğrencilerin devam etmek zorunda kaldığı liseler de kaçınılmaz olarak bu sonuçla karşılaşıyor. ÖSS başarısı yüksek olan Fen ve Anadolu liselerinin başarısı, okuldan daha çok o okullara devam eden daha önceden seçilerek gelen öğrencilere bağlıdır." 41 lise arasında yer alan 7 meslek lisesi, sınavsız geçiş hakkına rağmen üniversitelere öğrenci gönderemedi. İstanbul'da Fatih Kocamustafapaşa, Beykoz Paşabahçe Ferit İnal, Bahçelievler Kocasinan, Fatih Vatan, Mehmet Akif Ersoy ve Bağcılar Orhan Gazi liseleri öğrencilerinin hiçbiri 4 yıllık bölümlere yerleştirilemedi. Ankara'daki liselerden 8'i, İzmir'de ise 1 lise "sıfır" çekti.
9 Ocak 2009 Cuma
Başarısız Lise Müdürlerine İnceleme...
DÜ'de 50 Milyon TL'lik Açık...
Dicle Üniversitesi'nde 50 milyon TL'lik açık belirlendi. Üniversite rektörünün değişmesinin ardından Sayıştay'ın yaptığı denetimle ortaya çıkan açık yargıya taşınıyor.
window.google_render_ad();
Sayıştay'ın incelemeleri sonucunda Dicle Üniversitesi'nde 50 milyon TL'lik açık belirlendi. Bunun üzerine YÖK Denetleme Kurulu, 2007-2008 dönemine ait tüm hesapları denetleyecek.. Prof. Dr. Fikri Canoruç'un 8 yıl süren görev süresinin bitmesi ve rektör değişiminin ardından Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) Sayıştay tarafından yapılan ilk denetimde yaklaşık 50 milyon lira açık çıktı. Geçtiğimiz yaz gerçekleşen rektörlük seçimi sonunda göreve Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç getirilmişti. Saraç, 8 yıl rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Fikri Canoruç'tan görevi devraldıktan kısa süre sonra Sayıştay denetçileri üniversiteye gelerek, 2007-2008 dönemine ait rutin denetimde, eski yönetimle ilgili 50 milyon TL dolayında açık belirlendi. Bu açığın önemli kısmını, bayan voleybol takımını da bünyesinde barındıran ancak geçen yıl ani bir kararla olağanüstü kongresi yapılarak kapatılan DÜ Spor Kulübü'nün hesaplarının oluşturduğu öğrenildi. Öğretim üyeleri için yaptırılan villa ve apartman tipi konutlarla ilgili hesaplar, 13 bin öğrencisi bulunan üniversitenin her bir öğrenciye 25 YTL karşılığı dağıtılan kimlik kartları, baz istasyonları ve piknik alanı giriş kartlarından sağlanan gelirlerin de kayıp listesinde yer aldığı belirlendi. YARGIYA TAŞINACAK Dicle Üniversitesi'nden isminin yayımlanmasını istemeyen üst düzey bir yetkili, denetimle ilgili YÖK'e de bilgi verildiğini ve YÖK Denetleme Kurulu'ndan hesapları inceleyeceğini ifade etti. Ardından eski yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunulacak.
Gönderen
Adsız
zaman:
00:44
0
yorum
Etiketler: D.Ü, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Dicle, Dicle Üniversitesi, Okul Yetkilisi, Ögrenci, Öğretmen, Spor Kulübü, Üniversite, Yargı
Zihinsel Engellilere Ücretsiz Kitap...
Milli Eğitim Bakanlığı, zihinsel engelli öğrenciler için ücretsiz dağıtılmak üzere kitap bastırıyor. Kitaplar ikinci döneme yetiştirilecek.
window.google_render_ad();
Milli Eğitim Bakanlığı, yarıyıl tatilinin ardından zihinsel engelli öğrencilerin yüzünü güldürecek. Çantalarında ders kitapları olmadığı için buruk bir şekilde okula giden çocuklar için özel kaynaklar hazırlanıyor. Kitaplar, 2. dönem başına yetiştirilecek. Böylece 242 okuldaki 10 bin zihinsel engelli öğrenci, derslerini daha kolay takip edecek. Uygulamanın 'bir ilk' olduğunu vurgulayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kitapların ücretsiz olarak verileceğini açıkladı. Çelik, şimdiye kadar kaynak ihtiyacı yaşayan özel eğitim öğretmenlerinin de dersleri yürütebileceğini kaydetti. Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürü Ruhi Kılıç da "Zihinsel engelli öğrenciler, şimdiye kadar çantalarında ders kitabı olmadığı için üzülüyor, neden bizim kitabımız yok diyorlardı. Artık bu öğrencilerin çantalarında da ders kitabı olacak." dedi. Bugüne kadar öğretmenlerin ellerinde materyal olmaması nedeniyle kendi imkanlarıyla bir şeyler hazırlayıp çocukları eğitmeye çalıştığını anlatan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yeni uygulama ile bugüne kadar fotokopilerle idare eden öğretmenlerin kaynak ihtiyacı giderilecek. 'Bu benim kitabım' diyecek öğrencilerin de aidiyet duyguları gelişecek." Düzenlemeye göre zihinsel engelli öğrenciler için 'matematik, sosyal hayat, müzik, okuma yazma, toplumsal uyum becerileri, hayat bilgisi, dil ve konuşma, trafik ve ilk yardım ve beslenme bilgisi' gibi 13 ayrı ders kitabı basılacak. Talim ve Terbiye Kurulu'nun uygun bulduğu bu kitaplardan özel rehabilitasyon merkezlerine devam eden zihinsel engelliler ile özel sektörün açtığı okullardaki öğrenciler de yararlanabilecek. Yeni kaynakları, özür durumları biraz daha yüksek olan iş okulları ile 'eğitim uygulama okullarına' devam eden çocuklar kullanacak.