OKS sınavında, En başarılı iller, barajı aşamayan öğrenci sayıları ve hangi puan türünde kaç kişi tercih yapabilecek? Ayrıntılar....
115 öĞRENCİ YANLIŞ SORUYU DOĞRU YANITLADI
çelik, daha önce sınav sorularıyla ilgili mahkemelerin hiç karar vermediğini ve böyle bir konunun ilk defa mahkemeye taşındığını belirterek, konunun bundan sonra da kamuoyu tarafından tartışılacağını kaydetti. öğrencilerin soruları algılama biçiminin, soruların yanlış olup olmadığıyla ilgili kendilerine fikir verdiğini belirten çelik, Fen Bilgisi sorularının zor olarak algılandığını, öğrencilerin Fen Bilgisi sorularına Türkiye ortalaması olarak yüzde 20 oranında doğru cevap verdiklerini kaydetti. çelik, ''Bundan hareketle 115 öğrencinin bu iptal edilen soruyu doğru cevaplandırdığını söylersem aslında öğrencilerimizin bu soruyu yanlış algılamadığı, doğru algıladığı ve yaklaşım açısından da bir problem olmadığı sonucuna varabiliriz'' dedi. Sınavda 99 net çözmüş olan 4 öğrenciden yalnızca birinin yanlış cevap verdiğini söyleyen çelik, 98 net yapan 17 öğrencinin 7'sinin bu soruya yanlış cevap verdiğini kaydetti.
27 BİN 277 KİŞİ HAM PUAN BARAJINI AŞAMADI
Bakan çelik'in verdiği bilgilere göre, sınava 824 bin 676 kişi başvurdu. Sınava 818 bin 359 öğrenci girdi. Bu öğrencilerden 791 bin 82'sinin puanı hesaplanmaya değer bulundu. 27 bin 277 kişi ham puan barajını aşamadığı için puanları hesaplanmadı. Bakan çelik, yanlış sorular doğru soruları götürdükten sonra 27 bin 277 öğrencinin puanının 0.5 ve altına düştüğü için hesaplanmaya değer bulunmadığını bildirdi. çelik, geçen sene bu rakamın 71 bin 54 olduğunu ifade etti. çelik, Türkçe-Matematik puan türünden 160 puan barajını geçemeyen öğrenci sayısının 59 bin 537 olduğunu, bu puan türünden 731 bin 545 öğrencinin tercih yapabileceğini bildirdi. Bakan çelik'in verdiği bilgilere göre, Matematik-Fen puan türünde 47 bin 269 öğrenci barajı geçemedi. Bu puan türünde 743 bin 813 öğrenci tercih yapacak. 136 öğrencinin sınavı, kopya çektikleri tespit edildiği için iptal edildi. Puan hesaplamasında kullanılan çan eğrisi yöntemine göre, 160-300 arasında puan alan öğrenci sayısı 569 bin 47 oldu.
EN BAŞARILI İLLER
çelik'in verdiği bilgilere göre, TM puan türünde başarı sıralamasına göre, Türkiye birincisi olan il, geçen yıl ikinci olan Burdur oldu. Bu puan türünde başarı sıralamasına göre, 2. il Kırşehir, 3. il Eskişehir, 4. il Nevşehir, 5. il Edirne, 6. il çanakkale, 7. il Yalova, 8. il Ankara, 9. il Isparta ve 10. il Bayburt oldu. MF puanına göre illerin başarı sıralamasında ise Burdur yine birinci il oldu.
Burdur'u sırasıyla Edirne, Eskişehir, Kırşehir, çanakkale, Nevşehir, Ankara, Isparta, Yalova ve Balıkesir izledi.
Bakan çelik, MF ve TM puan türlerinde birinci olan Fatih özkan'ın değerlendirmeye alınan 99 sorunun tümünü yaparak 500 tam puan aldığını bildirdi.
OKS-Türkçe Matematik (OKS-TM) ve OKS-Matematik Fen (MF) puan türlerinin herhangi birinden 160 ve üzeri puan alan adaylar tercihte bulunabilecekler. Yeni alınan kararla bu yıl fen liselerine 6 bin 144, Anadolu liselerine 100 bin 450, Anadolu imam hatip liselerine 16 bin 890, sosyal bilimlere 792, Anadolu öğretmen liselerine 16 bin 50 öğrenci alınacak.
OKS sonuçlarına göre, 2007-2008 öğretim yılı için resmi ve özel fen liselerine, sosyal bilimler liselerine, Anadolu liselerine, Anadolu teknik liselerine, Anadolu meslek liselerine, Anadolu öğretmen liselerine, Anadolu imam-hatip Liselerine, Anadolu Sağlık Meslek Lisesine, sağlık meslek liselerine, adalet meslek liselerine, Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesine, Anadolu tarım meslek liseleri ve tarım meslek liselerine öğrenci yerleştirilecek.
OKS-Türkçe Matematik (OKS-TM) ve OKS-Matematik Fen (MF) puan türlerinin herhangi birinden 160 ve üzeri puan alan adaylar tercihte bulunabilecekler.
Fen liselerine ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ile Sağlık Meslek Liselerine OKS-MF puanıyla diğer okullara ise OKS-TM puanıyla yerleştirme yapılacak.
Yerleştirme, adayların puanları ile tercihleri dikkate alınarak, kontenjanlara göre yapılacak.
11 Temmuz 2008 Cuma
OKS'de İllerin Başarı Sıralaması...
Gönderen Adsız zaman: 01:33
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder