İzmir Özel Yamanlar Koleji, dersleri zayıf olan öğrencilerin bilgilerini artırmak için 'öğret kazan, öğren kazan' projesi başlattı.
Bu yıl ikinci dönemle başlayan proje kapsamında dersleri iyi olan öğrenciler, zayıf olan arkadaşlarını çalıştırıyor. Sistemin amacı, başarısız öğrencilerin hem bilgilerini artırmak hem de not ortalamasını yükseltmek. Proje sayesinde arkadaşına ders çalıştıran öğrenci, kendi bilgilerini de geliştirmiş oluyor. Öğretmenler de zayıf arkadaşına ders çalıştıran öğrenciye çabası doğrultusunda sözlü notu veriyor.
Öğretmenlerin kontrolünde bu yıl matematik dersini pilot olarak seçen okul idarecileri, önümüzdeki yıl fen, fizik ve kimya derslerinde de aynı sistemi uygulayacak. Bu yıl matematik ders notu beş üzerinden bir ve iki olan 20 öğrenciyi belirleyen matematik zümresi, başarılı 20 öğrenciyi ders anlatması için görevlendirdi. Proje, şimdiden meyvelerini vermeye başladı. Okulda, arkadaşlık ilişkileri gelişti, başarıda artış oldu. Matematik Zümre Başkanı Yusuf Bağcı, "İlk dönem dersleri zayıf olan öğrencilerin kendilerine güvenlerinin geldiğini; gözlerinden, derslere katılımlarından anlıyoruz." dedi. Başkan Bağcı, ÖSS'ye hazırlandıkları için son sınıf öğrencilerini projeye dahil etmediklerini vurguladı.
Şu anda 40 öğrencinin sistemin içinde yer aldığını vurgulayan koleji müdürü Şakir Ural, "Dersi zayıf olan öğrencinin seviyesini artırmaya, başarılı öğrenciyi de sözlü notuyla desteklemeye başladık. Bu kolektif bir grup çalışması. Ders dışında öğrenci, vaktini, çalıştırması gereken öğrenciye ayırıyor." şeklinde konuştu. Projenin bir sınavlık olmadığını, bütün bir dönem boyunca uygulanmaya devam edileceğini anlatan Ural, öğretenin ne kadar öğrettiğini, öğrenenin de ne kadar öğrendiğini gördüklerini ve kesinlikle gayreti ödülsüz bırakmadıklarını açıkladı. Çocukların kendine güveninin geldiğini kaydeden Ural, "Matematiği yapabileceğini gözlerinden anlıyoruz. Matematik, genelde korkudan yapılamayan bir ders. Öğrencinin bilgisi sağlamlaştıkça bu korku ortadan kalkıyor." diyerek uygulamanın olumlu sonuçlarını anlattı.
Proje Bakanlık'a örnek olabilir
Çalışmanın hiçbir olumsuz yönünün olmadığını aktaran Özel Yamanlar Genel Müdürü Sebahattin Kasap, projenin Milli Eğitim Bakanlığı'na da örnek olabileceğini açıkladı. Dersi zayıf öğrencilerin öğretmenlerine nazaran anlamadığı bölümleri arkadaşlarına daha rahat sorabildiğine dikkat çeken Kasap, öğreten ve öğrenen öğrencilerin günlük ödevleri de birlikte yaptıklarının altını çizdi. Kasap, eğitim dönemi sonunda projenin eksilerini ve artılarını gözden geçirerek uygulamayı kalıcı hale getireceklerini ifade etti.
24 Mart 2008 Pazartesi
Özel Yamanlar Koleji, dersleri zayıf olan öğrencilerin bilgilerini artırmak için farklı bir proje başlattı.
Gönderen Adsız zaman: 07:08
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder