288 saat sürecek aşçılık eğitiminde başarı gösteren aşçı adayları, kurs sonunda sertifikalandırılacak.
HER TÜRLÜ YEMEĞİ YAPARLAR
Kursun, İç Anadolu bölgesinde ilk olduğunu belirten Halk Eğitim Müdürü İbrahim Şimşek, kursa şehir dışından dahi gelen kursiyerlerin olduğuna işaret etti. Şimşek, "Milli Eğitim olarak bu kursa katılanlara aşçılık konusunda gereken eğitimi veriyoruz. Kursiyerlerimiz, eğitimleri sonunda başarı gösterdikleri takdirde mutfak organizasyonu yapabilecekler. Genel alamda A'dan Z'ye her türlü yemekleri yapabilecekler. Kısacası çok basit gibi görünen yumurtayı bile nasıl pişirileceğini öğrenecekler" dedi. Usta öğretici Mustafa Tuncer, "Tahmin ediyorumki bu kursa katılan arkadaşlarımız başarılı olacaklar, yapılanları öğreniyor ve gayet başarılılar" diye konuştu.
Eşlerine yardımcı olacaklar
Bazı aşçılar, yemek kültürünü geliştirip, sertifikalı aşçılık belgesi almak istediklerini belirttiler. Bekar olarak katılan bazı kursiyerler ise evlendiklerinde eşlerine yemek konusunda yardımcı olacaklarını ifade ettiler.
İşin farkında olsunlar
HALK Eğitim Müdürü İbrahim Şimşek, önce mutfak konusunda ders gören kursiyerlerin, öğrendiklerini daha sonra uygulamalı gösterdiklerini belirtirken, "Kursiyerler arasında işveren dahi var. Önce işveren yemeğin nasıl yapıldığını bilmeli ki, çalışanlar da yaptıkları işin farkında olsun" dedi. Kursa Tokat'tan katılan Gökhan Özlek, oturduğu kent ve çevrelerinde böyle bir kursun olmadığını dile getirdi.
27 Mart 2008 Perşembe
Aşçılık Eğitimi Başladı...
Gönderen Adsız zaman: 07:17
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
slm ben açaba kurs yerlerini oğrene bilirmiyim haftada kaçgun gelmemiz gerekiyor pazar gunleri de varmi fiyatinin nekadar olduğunu oğrene bilirmiyim bilgiyçin şimdiden teşekurler
slm ben ersin orkoz edebiyat mezunuyum bu kursa kalılmak istiyorm ama kursu başarılı bitrdikten sonra iş imkanı olanagı nasıl acaba ve kurslar istanbuldmı acaba luten bilgi verinb ben kariyer peşindeyim
Yorum Gönder